Haşdi Şabi Hakkında Bilinmeyenler

featured

İlk ismini Musul’da DAEŞ terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlarla duyuran Haşdi Şabi  büyük başarılara imza attı. Son günlerde Türkmenlerin yoğun olduğu Haşdi Şabi hakkında bilinmeyenler neler? gibi sorular kafalarda hep soru işareti oldu.

Haşdi Şabi Nasıl Kuruldu ? 

DEAŞ bölgeyi işgal etmesinin hemen ardından, Irak’ın en güçlü ve söz sahibi dini lideri Sistani, kutsal Ehlibeyt türbelerini ve kutsal yerleri korumak için ‘’cihat’’ ilan etti. Ona bağlı  binlerce insan sokaklara döküldü. Buna en çok sevinen ve destek veren Irak’ın geneli  Türkmenler oldu.Bu yapı da Devrim muhafızları da görev aldı. Komutan Kasım Süleymani Irak’ta DAEŞ’e karşı mücadelenin başını çekti, büyük takdir topladı ve halka cesaret verdi. Sayıları 45’i bulan ve içlerinde çoğunluğunu Türkmen aşiretlerin oluşturduğu  45 aşiret silahlandı.

Bu aşiretlerin hepsi Komutan Kasım Süleymani aracılığı ile askeri eğitim aldı ve bölücü unsurlara karşı savunmak için harekete geçti. Ehlibeyt isimleri alan tugaylardan bazıları şunlardır: “İmam Ali Tugayı, Seyyid Şüheda Tümeni, Asain El Hakk, Ali Ekber Tugayları, Seraya Aşura.” Iraklıların geneli ve özelikle Türkmenlerin gönlünde yer alan bu tugayların sayısı tam olarak belirtilmiyor, Kerkük’ü peşmerge ve PKK gibi terör örgütlerinden kurtarmak için halkın da Haşdi Şabi safında yer alması sayılarının beklenildiğinden daha fazla olabiliyor düşüncesini oluşturuyor. Kerkük’ü peşmerge ve PKK’dan kurtaran Haşdi Şabi, Türkmenler tarafından gurur kaynağı olduğu belirtiliyor. Sistani, El Hekim, Sadr gibi, dini liderler de Haşdi Şabi’nin görevinin memleketlerini savundukları için kutsal olduğunu söylediler. Musul’da DAEŞ’e karşı gösterdikleri başarılar dolayısı ile ABD tarafından bile, “saygı duyulacak gruplar” diyerek dünyaya duyruldu.

Türkmen destekli Haşdi Şabi, terör örgütü DEAŞ’ın elinde olan, Samara, Ramadi, Tikrit, Anbar’ın geri alınması için ABD öncülüğünde başlatılan operasyonlarda en ön safta yer aldılar. İşte o tarihten sonra da ünü her yere efsane olacak şekilde yayıldı. Yıllardan beri  bütün hakları gasp edilen, her türlü ihanete ve haksızlığa uğrayan Türkmenler Haşdi Şabi saflarında yer alarak adeta küllerinden yeniden dirildiler.

Sabit Haber Özel

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Haşdi Şabi Hakkında Bilinmeyenler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.