Hatay’da Kamyon Faciası: 12 Ölü 31 Yaralı

Hatay’da Kamyon Faciası: 12 Ölü 31 Yaralı

Hatay’ın Belen ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen feci trafik kazasında 12 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi de yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazaya karışan bir kamyon ve bir otobüsün alev aldığını, yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğunu duyurdu.

Kaza, Belen yokuşundan inen ve freni patlayan 34 DF 6798 plakalı hafriyat kamyonunun refüjü aşıp karşı şeride geçmesiyle başladı. Kamyon, önündeki 16 ADD 920 plakalı TIR’a çarptıktan sonra park halindeki 9 otomobil ve 2 minibüse de çarparak durabildi. Kamyon ve minibüslerden biri alev alırken, kazaya karışan araçlarda bulunanlar büyük panik yaşadı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Kazada hayatını kaybedenlerin bazılarının asker uğurlamak için akaryakıt istasyonunda toplanan vatandaşlar olduğu öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kazayla ilgili son bilgileri paylaştı. Koca, “Antakya’nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum.” dedi.

Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hatay’da Kamyon Faciası: 12 Ölü 31 Yaralı