Hatay’da Balon Balığı Zehirlenmesi: 7 Kişi Tedavi Altında

Hatay'da Balon Balığı Zehirlenmesi: 7 Kişi Tedavi Altında

Hatay’ın İskenderun ilçesinde M.A. isimli vatandaş, denizden avladığı balon balığını ailesine ikram etti. Ancak balık zehirli çıktı ve 2’si çocuk 7 kişi hastanelik oldu.

Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. M.A, denizden yakaladığı balığı eve getirerek pişirdi ve ailesiyle birlikte yedi. Bir süre sonra zehirlenme belirtileri gösteren M.A, eşi S.A, kızı D.G, damadı S.G, gelini Y.A. ve torunları G.G ile A.A’yı da rahatsız olduğunu fark etti. Durumu 112 Acil Servis’e bildiren M.A, kendisi ve ailesinin yedikleri balon balığından zehirlendiklerini söyledi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri, 2’si çocuk 7 kişiyi İskenderun Devlet Hastanesine götürdü. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından zehirlenen aile fertleri, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edildi.

M.A’nın oğlu Doğan A, babasının balon balığı tuttuğunu ve ailesine yedirdiğini belirterek, “Babam bizimkileri yemeğe davet etmişti. Balık zehirli olduğu için fenalaştılar. Şu an durumları iyiye gidiyor. Allah’tan kurtulduk” dedi.

Balon Balığı Nedir?

Balon balığı, Akdeniz, Ege ve Marmara denizlerinde görülen ve zehriyle öldürebilen bir balık türüdür. Balığın vücudunda, karaciğerinde ve yumurtalarında tetrodotoksin adlı bir zehir bulunur. Bu zehir, ısıya karşı dayanıklıdır ve pişirme veya kaynatma işlemleriyle yok edilemez. Balon balığı zehirlenmesi, solunum yetmezliği, felç, koma ve ölüme yol açabilir. Balon balığı yemek isteyenler, bu balığı sadece ehliyetli ve deneyimli aşçılara hazırlatmalıdır. Balon balığı, bazı ülkelerde afrodizyak olarak da tüketilmektedir.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hatay’da Balon Balığı Zehirlenmesi: 7 Kişi Tedavi Altında