Hiç Evden Çıkmadan Koronavirüs Pozitif Çıktı…Akılalmaz Olay!

featured

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, son 45 günde korona virüs vaka sayısının en yüksek seviyeye ulaşılmasının sebeplerini açıkladı, uyarılarda bulundu. Kayıpmaz, 65 yaş vakalarına dair çarpıcı bir örnek vererek herkesi şaşırttı.

65 YAŞINDA EVDEN HİÇ ÇIKMADI KORONA OLDU

Doç. Dr. Kayıpmaz, evden hiç çıkmayan insanların da en ufak bir temasa maruz kaldıklarında hasta olabildiklerine dikkati çekerek ilginç vakayı şöyle aktardı:

*”Yeni bir hastamız var. 65 yaşın üzerinde bir teyzemiz. Bu teyzemiz evden hiç dışarı çıkmıyor, kimseyle teması yok. Evinde yalnız yaşıyor. Yalnızca apartman görevlisi kendisine bazı ihtiyaçlarını getiriyor. Apartman görevlisi pozitif çıkıyor kendisi hastalığı hafif ya da orta derecedeki bulgularla atlatırken teyzemiz hastalığı çok daha ciddi bir biçimde geçiriyor.”

Kendisi hafif atlatıp herkese bulaştıranlar

Dışarıda dolaşan hastalığı hafif ya da orta belirtileriyle boğaz ağrısı, halsizlik, kırgınlık gibi küçük belirtilerle atlatan kişilerin, yeteri kadar önlemlere dikkat etmediği takdirde yaşlıları ve kronik hastalığı olan bireyleri tehdit ettiğini belirten Kayıpmaz, “Bizim sevdiklerimizi, büyüklerimizi, yaşlılarımızı, kronik hastalıkları olan bireyleri düşünerek tedbirlerden hiçbir şekilde taviz vermememiz lazım. Aynı evin içerisinde sokakta birlikte vakit geçirilen her yerde.” uyarısında bulundu.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hiç Evden Çıkmadan Koronavirüs Pozitif Çıktı…Akılalmaz Olay!