Hindistan’da Büyük Felaket!

featured

Hindistan’ın kuzeyinde yer alan Himalayalar’dan buzul parçasının düşmesi nehrin taşmasına yol açtı. Yetkililer, en az 100 kişinin ölmesinden endişe ediyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde bu sabah (7 Şubat) kopan bir buzulun bir baraja hasar vermesiyle oluşan sel felaketi sonucu çok sayıda kişinin kayıp olduğu ve hayatlarından endişe edildiği derin bir üzüntüyle öğrenilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakand eyaletinde Himalayalar’dan kopan buzul parçası, Chamoli bölgesindeki Dhauliganga Nehri’ne düştü.

Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait 3 helikopter kurtarma operasyonlarına destek vermek için bölgeye sevk edildi. Ordu, gereksinime göre daha fazla helikopter gönderilebileceğini açıkladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, “Uttarakhand’daki talihsiz durumu takip ediyoruz. Halkımız oradaki herkesin güvenliği için dua ediyor. Üst düzey yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

Uttarakhand Eyalet Başbakanı Trivendra Singh Rawat da yaptığı açıklamada, “Chamoli bölgesinden bir felaket bildirildi. Bölge idaresi, polis ve afet yönetimi yönlendirildi. Hükümet gerekli tüm adımları atıyor” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hindistan’da Büyük Felaket!