Hindistan’da Tren Faciası

Hindistan'da Tren Faciası

Güney Asya’da bulunan ve dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan’da korkunç bir tren kazası meydana geldi. Kalküta’dan Chennai’ye giden Coromandel Ekspresi, raydan çıkarak karşı yönden gelen yük treniyle çarpıştı.

Kazada en az 50 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi de yaralandı. Yerel basın, birçok kişinin hala enkaz altında olduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Başbakan Narendra Modi, kazayla ilgili açıklama yaparak, “Mümkün olan tüm yardım sağlanıyor” dedi. Modi, kazanın nedeninin araştırılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını sözlerine ekledi.

Demiryolu yetkilileri ise çok sayıda yaralının hastanelere sevk edildiğini ve trende sıkışan 600’den fazla yolcunun çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Hindistan, dünyanın en büyük demiryolu ağına sahip ülkelerinden biridir. Ancak altyapının yetersizliği ve bakım eksikliği nedeniyle sık sık tren kazaları yaşanmaktadır. Hindistan’da her yıl yaklaşık 15 bin kişi tren kazalarında hayatını kaybetmektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hindistan’da Tren Faciası