Hindistan’da Telefon İçin 2 Milyon Litre Su Boşaltıldı

Hindistan’da Telefon İçin 2 Milyon Litre Su Boşaltıldı

Hindistan’da bir adam, özçekim yaparken elinden kayıp baraja düşen telefonunu kurtarmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Telefonunun içinde gizli hükümet belgeleri olduğunu iddia eden adam, barajdan 3 günde 2 milyon litre suyu pompaladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, olay Hindistan’ın Chhattisgarh eyaletindeki Kherkatta Barajı’nda meydana geldi. Rajesh Vishwas adlı adam, özçekim yaparken elinden kayan 1200 dolar değerindeki telefonunu kurtarmak için önce bölgedeki dalgıçlara başvurdu. Ancak dalgıçların çabaları sonuç vermedi.

Bunun üzerine Vishwas, dizel yakıtlı bir su pompası kiralayarak barajdan su boşaltmaya başladı. 3 gün boyunca çalışan su pompası, barajdan 2 milyon litre suyu tahliye etti.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Vishwas hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla soruşturma açıldı. Vishwas ise telefonunda gizli hükümet belgeleri olduğunu ve bunları kurtarmak zorunda olduğunu savundu.

Vishwas ayrıca, suyu boşaltmak için bir baraj yetkilisinden “sözlü izin” aldığını öne sürdü. Yetkilinin, pompalanan suyun yakındaki bir sulama kanalına akıtılacağını ve çiftçilerin yararlanacağını söylediğini iddia etti.

Ancak yetkililer, Vishwas’ın izinsiz hareket ettiğini ve boşalttığı suyun 600 hektarlık tarım arazisine yetecek miktarda olduğunu belirtti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hindistan’da Telefon İçin 2 Milyon Litre Su Boşaltıldı