Hiroşima Saldırısı’nın Yıl Dönümü – Hiroşima’da Ne Olmuştu?

featured

İkinci Dünya Savaşının iki tarafı, ABD ve Japonya arasında okyanus kıtasında yaşanan karşılıklı saldırılar. ABD’nin Hiroşima’ya nükleer bomba atmasıyla sona ermiş ve savaşı sona erdirmişti. Dünya tarihinde ilk kez kullanılan nükleer bomba ile binlerce masum kişi öldü. Hiroşima Saldırsı’nın üzerinden 78 yıl geçti…

Hiroşima’da Ne Olmuştu?

Japonya 8 Aralık 1941’den beri Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri ile savaştaydı. 26 Temmuz 1945 günü, ABD Başkanı Truman, Japonya’nın koşulsuz teslim olmasını isteyen Potsdam Deklarasyonu’nu yayınladı. Hiroşima’ya atom bombası atılmadan iki hafta önce, New Mexico Alamogordo’da ABD, atom bombasının ilk denemesini yapmıştı. Japonya ültimatomu reddedince, Truman nükleer saldırı emrini verdi. 6 Ağustos 1945’te yerel saatle 08:15’te Amerika Birleşik Devletleri “Enola Gay” adlı bir B-29 bombardıman uçağından bıraktığı little boy (küçük çocuk) isimli atom bombasıyla ilk anda 70 bin kişilik katliamı gerçekleştirdi. Sonrasında radyasyon hastalıkları sebebiyle ölenlerle birlikte bu sayı 90 bini geçti. Bazı bilimadamları ve çevrelere göre bu bombanın etkileri halen sürmektedir.

Bugün bile Hiroşima’da yaşanan bu yıkım ve katliam her yıl 6 Ağustos’ta tüm dünyada ve Hiroşima’da yer alan Hiroşima Barış Anıt Parkı’nda milyonlarca kişi tarafından anılmaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hiroşima Saldırısı’nın Yıl Dönümü – Hiroşima’da Ne Olmuştu?