Hollanda Maliye Bakanı Sigrid Kaag, Tehdit Sebebiyle Siyaseti Bırakıyor

Hollanda Maliye Bakanı Sigrid Kaag, Tehdit Sebebiyle Siyaseti Bırakıyor

Hollanda Maliye Bakanı ve D66 Partisi lideri Sigrid Kaag, siyasetten çekileceğini açıkladı. Kaag, ailesine yönelik tehditlerin işine devam etmesine engel olduğunu söyledi. Kaag, 2023 yılında yapılması beklenen genel seçimlere kadar görevini sürdürecek.

Kaag, 2017 yılında Birleşmiş Milletler’deki (BM) kariyerini bırakarak Hollanda siyasetine girdi. BM adına Suriye’deki silahsızlanma misyonunu da yürüten Kaag, 2021 yılında D66 Partisi’ni seçimlerde ikinci parti yaparak başarı elde etti. Hollanda’nın ilk kadın maliye bakanı olan Kaag, aynı zamanda ülkenin ilk kadın başbakanı olmayı hedefliyordu.

Ancak Kaag, son dönemde Afganistan’daki tahliye operasyonunun kötü yönetilmesi nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Parlamentoda güvenoyu alamayan Kaag, Eylül ayında Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa etti. Kaag, ayrıca sağcı gruplar tarafından Filistinli eşi ve İslamofobi karşıtı tutumu nedeniyle de hedef alındı. Kaag’ın evinin önünde meşaleli protestolar düzenlendi ve sosyal medyada nefret mesajları yayıldı.

Kaag, bu durumun ailesi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek siyasetten ayrılma kararı aldığını duyurdu. Trouw gazetesine verdiği röportajda Kaag, “Çocuklarımdan çok şey istedim. Onlardan ikinci kez bunu isteyemem” dedi. Kaag, siyasetten sonra ne yapacağını henüz bilmediğini de sözlerine ekledi.

Kaag’ın yerine D66 Partisi’nin başına kimin geçeceği henüz belli değil. İklim Bakanı Rob Jetten, Meclis Grup Başkanı Jan Paternotte ve Savunma Bakanı Kajsa Ollongren adaylar arasında gösteriliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hollanda Maliye Bakanı Sigrid Kaag, Tehdit Sebebiyle Siyaseti Bırakıyor