Hollandalı Aşırı Sağcı Lider: “Suriyelileri Sınır Dışı Edeceğim”

featured

Hollanda’da 17 Mart’ta yapılacak genel seçimlere ilişkin programını açıklayan aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV),öncelikli hedef olarak yine “İslamlaşmayla mücadeleyi” benimsedi.

BBC haberine göre PVV lideri Geert Wilders’in, iktidar olmaları halinde, önceliklerinden birisi ülkesindeki Suriyeli sığınmacıları derhal sınır dışı etmek ve Hollanda’ya Müslüman ülkelerden gelen göçü engellemek olacak.

Ana muhalefetteki aşırı sağcı partinin, genel seçimde yine sağcı seçmenlerin öncelikli tercihi olması bekleniyor.

Hollanda’da son yerel seçimlerde büyük sıçrama kaydeden diğer aşırı sağcı Demokratik Forum Partisi’ndeki (FvD) bölünme, seçmenlerin yeniden Wilders’e yönelmesine neden oldu.

Seçime 50 kişilik bir aday listesi ile giren PVV’nin ilk sırasında yine Geert Wilders yer alıyor. Seçim bildirgesi ise, yine İslam karşıtı görüşler içeriyor.

Hollanda medyasına göre, aşırı sağcı partinin seçim programı “anti-demokratik ve popülist.” PVV, iktidara gelmesi halinde, “İslam ideolojisinin yayılmasını” yasaklamak istiyor.

Bu amaçla, “Göçmenlik ve İslamiyet’ten Kurtulma Bakanlığı” kurulacak. Çifte vatandaşlığa sahip kişilerin oy kullanması yasaklanacak. İslam okulları ile camiler kapatılacak, Kuran da Hollanda’da yasaklanacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hollandalı Aşırı Sağcı Lider: “Suriyelileri Sınır Dışı Edeceğim”