Hrant Dink’in Katili Ogün Samast’ın Tahliyesine İlişkin Açıklama

Hrant Dink'in Katili Ogün Samast'ın Tahliyesine İlişkin Açıklama

Hrant Dink cinayetinin faili Ogün Samast, 16 yıl 10 ay hapis yattıktan sonra dün akşam tahliye edildi. Samast’ın tahliyesine ilişkin Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Samast’ın Şubat 2022’de elde ettiği denetimli serbestlik hakkından yararlandırılmadığı; tutuklandığı 2007 yılından bu yana aldığı cezanın infazını ise tamamladığı ifade edildi.

Samast, 19 Ocak 2007’de Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i gazete binası önünde vurarak öldürmüştü. Olaydan bir gün sonra Samsun otogarında yakalanan Samast, 24 Ocak 2007’de tutuklanmıştı Samast, 2011 yılında İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledilmişti. Samast’ın, iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu öğrenilmişti. Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast’ın, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verilmişti.

Samast’ın tahliyesi, Hrant Dink cinayetinde yeni davanın ikinci duruşmasının yapıldığı gün gerçekleşti. Aralarında Erhan Tuncel, Ramazan Akyürek, Yasin Hayal ve Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 11 sanık hakkında açılan yeni davanın ikinci duruşmasında tek tutuklu sanık Adem Sağlam adli kontrol ile tahliye edildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hrant Dink’in Katili Ogün Samast’ın Tahliyesine İlişkin Açıklama