HÜDAPAR Adana İl Başkanlığına Saldırı

HÜDAPAR Adana İl Başkanlığına Saldırı

HÜDAPAR Adana İl Başkanlığına bıçaklı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı Adana’da HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin, parti binasında mescitte namaz kılarken bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda Pişgin hayatını kaybederken, Demir yaralandı. Saldırgan polis tarafından yakalandı.

Adana’nın Seyhan ilçesindeki HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına gelen henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, mescitte namaz kılarken İl Başkanı Salih Demir ve İl Sekreteri Sacit Pişgin’e bıçakla saldırdı. Saldırının ardından yaralanan Demir ve Pişgin, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Ancak Pişgin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Demir’in ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Saldırının faili ise olay yerinden kaçmaya çalışırken polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Polis, saldırının nedenini ve faillerin kimliğini belirlemek için soruşturma başlattı. Parti binası önünde de güvenlik önlemleri artırıldı.

HÜDA PAR’dan yapılan açıklamada ise saldırı kınanarak, şu ifadelere yer verildi: “Adana İl Başkanlığımıza alçakça saldırı. İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu. Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz. Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HÜDAPAR Adana İl Başkanlığına Saldırı