HÜDAPAR Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu Karma Eğitime Dil Uzattı

HÜDAPAR Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu Karma Eğitime Dil Uzattı

Karma eğitim konusunda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz ay yaptığı açıklama siyasette büyük yankı uyandırmıştı. Tekin, “Karma eğitime karşı mısınız?” sorusuna “Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz” yanıtını vermişti. Bu sözlere muhalefet partilerinden tepki yağmıştı. Karma eğitim tartışması sürerken, AK Parti listelerinden Meclis’e giren HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da konuya ilişkin sert bir açıklama yaptı.

Yapıcıoğlu, partisinin Kızıltepe İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, karma eğitimin gençleri tacize yönlendirdiğini iddia etti. Yapıcıoğlu, “Özellikle karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler” dedi. Yapıcıoğlu, eğitim sisteminin değişmesi gerektiğini savunarak, “Bizim mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu’nun bu sözleri, karma eğitimin yasal dayanağı olan Milli Eğitim Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirildi. Milli Eğitim Kanunu’nun 15. maddesinde, “Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne, imkan ve zorunluluklara göre bazı okullar yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir” hükmü yer alıyor. Karma eğitimin bilimsel ve pedagojik temellerinin olduğunu belirten uzmanlar, ayrı ayrı eğitimin çocukların gelişimine zarar vereceği uyarısında bulundular.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
HÜDAPAR Lideri Zekeriya Yapıcıoğlu Karma Eğitime Dil Uzattı