Hulki Cevizoğlu’dan Kanal İstanbul Açıklaması

featured

Gazeteci Hulki Cevizoğlu katıldığı televizyon programında “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” sözlerini söyledi.

Gazeteci Hulki Cevizoğlu CNN Türk’te Akıl Çemberi programında Kanal İstanbul’u savundu. Cevizoğlu “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

Cevizoğlu bu sözlerin üzerine “Neymiş Montrö’ye engelmiş, engel mengel değil, dünyadaki kanalları izleyelim sevgili Atatürkçüler, Süveyş Kanalı’na bakalım, bu kanal Osmanlılar tarafından yapılmış Mısır idare ediyor. Mısır bu kanala hükmediyor, dünyanın parasını kazanıyor. Türkiye tek kuruş para almıyor. Bu ayıp ve skandaldır. Savaş gemileri, tankerler, yabancı gemiler geçecek, biz para almayacağız. Eğer bu boğazlar bize aitse, neden parasız yapıyoruz.” sözlerini söyledi.

Hulki Cevizoğlu’un bu sözleri üzerine Mehmet Metiner “Senin gibi Atatürkçü baş göz üstüne Hulki Cevizoğlu!” paylaşımını yaptı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hulki Cevizoğlu’dan Kanal İstanbul Açıklaması