Hulusi Akar Libya’da: “Meşru Hükümetin Yanındayız”

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar “Libya, Libyalılarındır” diyerek BM tarafından tanınan meşru hükümetin yanında olduklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Libyalı kardeşlerimizi haklı davalarında desteklemek suretiyle istenilen sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. Akar, “‘Libya Libyalılarındır’ diyerek BM tarafından tanınan meşru hükümetin yanındayız” ifadesini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile gittiği Libya’nın başkenti Trablus’ta Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini yerinde inceledi.

Eğitim, iş birliği ve danışma görevlerindeki başarılarından dolayı personeli tebrik eden Akar, şunları söyledi:

“Önümüzdeki dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Libya’nın birliği, bütünlüğü, rahatı, huzuru için ateşkesin kalıcı hale dönüştürülmesi ve Libya’nın bir bütün olarak varlığını gerçekleştirebilmesi için dün olduğu gibi bugün de elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Bu konuda Katarlı kardeşlerimiz de bizimle beraberler. Sayın Katarlı Bakan kardeşim de bu konuda her türlü fedakarlığı yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Libyalı kardeşlerimizi haklı davalarında desteklemek suretiyle istenilen sonuçlara ulaşacağımıza inanıyoruz.”

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hulusi Akar Libya’da: “Meşru Hükümetin Yanındayız”