Hulusi Akar’dan Libya açıklaması

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya hakkında açıklama yaparak; ‘Biz Libya’da kesinlikle yabancı güç değiliz” dedi.

Hulisi Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Savunma Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesinin sunumunda gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye’nin kuzeyinde yapılan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarının başarıyla icra edildiğini, İdlib bölgesinde Bahar Kalkanı harekatıyla da yeni bir göç dalgası ve başta kadınlar ile çocuklar olmak üzere insanlık dramının yaşanmasının da önlendiğini söyleyen Akar, “Bu operasyonlar sonucunda, yaklaşık 470 bini İdlib’e olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyeli evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde dönmüştür. Suriye harekat alanında zaman zaman ateşkes ihlalleri ve saldırılar meydana gelmektedir. Yapılan her türlü tacize ve saldırıya misliyle karşılık verilmekte, her türlü tedbirler alınmaktadır” ifadelerini kullandı.

“500 yıllık kardeşlik bağlarımız olan Libya’da ikili anlaşmalarımız ve TBMM’nin onayı doğrultusunda bulunuyor; askeri eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetleri icra ediyoruz. Bir hususun iyi anlaşılması lazım, Biz Libya’da kesinlikle yabancı güç değiliz. Libya makamları da bu gerçeği ifade etmektedir. Amacımız ‘Libya, Libyalılarındır’ anlayışıyla toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini sağlamış, barış ve istikrar içerisinde yaşayan bir Libya’nın oluşumuna katkıda bulunmaktır.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Hulusi Akar’dan Libya açıklaması