Huw Edwards’ın Cinsel İstismar Skandalı BBC’yi Sallıyor

Huw Edwards’ın Cinsel İstismar Skandalı BBC’yi Sallıyor

BBC’nin cinsel taciz, fuhuş ve pedofili skandalının başrolünde kim var? İngiltere’de son günlerde gündemi meşgul eden bu sorunun cevabı dün gece ortaya çıktı. BBC’nin ünlü sunucusu Huw Edwards’ın bu skandalın merkezinde olduğu eşi Vicky Flind tarafından açıklandı. Flind, eşinin hastaneye kaldırıldığını ve ağır bir ruh sağlığı sorunu yaşadığını söyledi. Edwards’ın ise genç TV çalışanlarına cinsel tacizde bulunduğu ve onlara para karşılığı cinsel içerikli fotoğraflar gönderdiği iddia edildi. BBC soruşturma başlatırken, Edwards’ın yıllık 435 bin pound kazandığı ve Kraliçe Elizabeth’in ölüm haberini veren kişi olduğu hatırlatıldı.

Edwards’ın skandalının detayları ise şöyle: İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Edwards, yanında çalışan deneyimsiz TV personeline uygunsuz davrandığı ve cinsel içerikli mesajlar atarak “elinde tuttuğu gücü istismar ettiği” belirtildi. Edwards’ın ayrıca bir gence cinsel içerikli fotoğraflar karşılığında para gönderdiği ve bu para ile gencin uyuşturucu bağımlılığının finanse edildiği de ortaya çıktı. Gencin ailesi sunucuyu BBC’ye şikayet etmelerine rağmen Edwards’ın uzun süre görevini sürdürdüğünü söyledi. Londra Emniyet Müdürlüğü, suçlamalarla ilgili cezai bir soruşturmaya yer olmadığını tespit ettiğini duyurdu.

Edwards, İngiliz kamuoyu tarafından tanınan bir isimdi. Geçen yıl Kraliçe Elizabeth’in ölümünü kamuoyuna açıklayan isim olarak akıllarda kalmıştı. Kraliçe’nin ölümünden sonra haberi milyonlarca izleyiciye aktarmak için 10 saniyesi olan Edwards, Kral Charles’ın taç giyme töreni, 2019 seçimleri ve benzeri birçok gelişmeyi de aktarmıştı. Ekran önünde sakin bir tavır içerisinde olan Edwards BBC News’in en çok kazanan ismiydi.

Birkaç yıldır depresyonda olduğu öğrenilen Edwards’ın durumunun son günlerde daha da kötüye gittiği belirtildi. Eşi Flind de, “Eşim şu an hastanede tedavi altında ve ailemiz son birkaç günü çok zor bir şekilde geçiriyor. Onun akıl sağlığını ve çocuklarımı korumak için bu açıklamayı yapıyorum. Ciddi bir mental sağlık sorunu yaşıyor” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Huw Edwards’ın Cinsel İstismar Skandalı BBC’yi Sallıyor