İBB Kariyer İşe Alımları Neden Açıklamıyor?

featured

İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, göreve ilk geldiği günlerde liyakat konusunda titiz davranacaklarını açıklamıştı. Ancak İBB Kariyer ile ilgili şikayetler gün geçtikçe artıyor. Sabithaber’e gelen ihbarlara göre İBB Kariyer sayfasında yayınlanan iş ilanlarıyla ilgili adaylara bir bilgi verilmiyor. Kazanan adaylar internet sitesi üzerinden açıklanmıyor.

GEÇMİŞ İLANLAR SİLİNİYOR

İBB Kariyer sayfalarında yayınlanan iş ilanları, bitiş tarihinden sonra siliniyor ve erişim engelleniyor. Adaylar ilanların sonuçlarını göremiyor.

KAZANAN ADAYLAR NEDEN GİZLENİYOR?

İş ilanlarını kazanan adayların neden isminin açıklanmadığı ise şüphe uyandırıyor. Kazanan adayların açıklanmamasının ardında liyakatsizlik veya topril olabileceği düşüncesi ilanlara başvuru yapan adayların umudunu kırıyor.

MHP’Lİ BAŞKAN DİKKAT ÇEKTİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Kasım Ayı toplantısının 6’ncı birleşiminde İmamoğlu yönetimini Kariyer İstihdam Ofislerinde yapılan ayrımcılıklar ve gerçekleştirilemeyen yüzde 50 tasarruf vaadi üzerinden eleştirdi.

‘GÖSTERMELİK KARİYER İSTİHDAM OFİSLERİ AÇMAYIN’

Kariyer İstihdam Ofislerinin partililere iş bulmak için açılan göstermelik yerler olduğunu dile getiren Volkan Yılmaz, “Ekrem Bey icraatlarının içerisinde Kariyer İstihdam Ofislerini gösterdi. Dört masa, sekiz sandalye alın size Kariyer İstihdam Ofisi! Allah aşkına biz Kariyer İstihdam Ofislerinin çalışma sistemi hakkında Ekrem İmamoğlu’nun kameralar önünde anlattığına mı inanalım, CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’nın basına kapalı olan toplantıdan sızan alımlarla ilgili söylediklerine mi inanalım? Bu toplantıda işe alımlar yüzde 35 CHP, yüzde 15 İyi Parti, yüzde 15 diğerleri, ötekiler de Kariyer İstihdam Ofisleri diye kategorize ediliyor. Ötekiler kim? Bu memleketin evlatları olan Cumhur İttifakına oy vermiş vatandaşlar. E siz hani 16 milyonun belediye başkanıydınız? Hani İstanbul’un ötekisi olmayacaktı? Bazı şeyleri söylemek çok kolaydır ama onu icraata taşımak, ona hayat vermek, söylemlerinizin altını doldurmak bir o kadar zordur. Gerçekleri söyleyince bazen acı geliyor, canınızı acıtıyor ama göz boyamalık, göstermelik Kariyer İstihdam Ofisleri açmayın. Bu ofisleri ayrıca partililerinize iş vermek için açıyorsunuz. Araştırırsanız meclis üyelerinin yakınlarının, çocuklarının, yeğenlerinin bu Kariyer İstihdam Ofislerinde çalıştığını göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN İMAMOĞLU’NA GÜVENİ SARSILIYOR

İBB Kariyer’de yaşanan bu olaylar vatandaşın İmamoğlu’na olan güvenini sarsıyor. İBB Kariyer sayfasından başvuru yapan ancak olumlu-olumsuz dönüş alamayan vatandaşların, İmamoğlu yönetimine karşı tepkili olduğu, güvenlerinin sarsıldığı öğrenildiği.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İBB Kariyer İşe Alımları Neden Açıklamıyor?