• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İBB, Metrobüsleri Kaldırıp Troleybüsleri Kullanacak

featured

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı, metrobüslerin troleybüse dönüştürülmesinin İBB’nin gündeminde olduğunu söyledi.

İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Trafik ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Dr. Suat Sarı Beylikdüzü-Söğütlüçeşme istikametinde toplu taşıma hizmeti veren metrobüslerin 1,5 milyon kilometreye ulaştığını belirterek, mevcut araçların değişimi ve yoğunluğun azaltılması için troleybüs araçların İBB gündeminde olduğunu söyledi.

“Çalışma Yapılıyor”

Sözcü’nün haberine göre troleybüs araçlarla ilgili olarak 2020 başında Belçika ve Hollanda’da bazı firmalarla görüşmeler gerçekleştiğini ifade eden Sarı, “İstanbul’a şu anda bununla ilgili bir çalışma yapılıyor, elektrikli olacağı için kaç kilometrede bir trafo koyacağız, nasıl bir maliyet çıkar bunlara bakıyoruz. Bunun en büyük avantajı dizel motorlarla aynı şekilde değerlendirilemiyor olması; çünkü dizeller 1,5 milyon kilometreye gelmiş ve bakım onarım kabul etmiyor, aracı değiştirmek gerekiyor. Fakat elektrikli araçlarda daha fazla kilometre yapabiliyorsunuz. En önemlisi de elektrikli araçlar seri motorlar olduğu için troleybüsteki motorlar yokuşta her türlü fosil yakıtlı dizel, benzin ve diğer yakıtlardan daha hızlı çıkabiliyor ve motor aşınmıyor” diye konuştu.

“İki Katı Yolcu Taşıyor”

Dr Sarı, troleybüslerin metrobüs kapasitesinin 2 katı kapasiteyle yolcu taşıdığını ifade ederek şu bilgileri paylaştı: “Metrobüsler 125 kapasitede, fakat troleybüsler 200-250 olabiliyor; çünkü çekme kapasitesi yüksek araçlar bunlar. Projenin ortaya çıkması ve uygulanması en az bir seneyi bulur. Şu anda başlansa 2022’de ancak devreye girebilir; ama mutlaka mevcut araçlardan daha verimli bir sistem olur. Bunu da metrobüslerde yaparsak Avrupa’da ilk uygulanan kent oluruz.”

 

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İBB, Metrobüsleri Kaldırıp Troleybüsleri Kullanacak