• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İbrahim Kalın’dan Açıklama: “Operasyonlarımız Devam Edecek”

featured

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TSK’nin düzenlediği harekatlar ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

IRAK’IN KUZEYİNDEKİ OPERASYONLAR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Irak’ın kuzeyi ve operasyonlarla ilgili şu sözleri sarf etti:

“Irak’ta sürdürülebilir bir kalkınma modeli inşa edilemedi. Bölgede mezhep kavgaları kışkırtılmaya çalışılıyor. Bu yapının değişmesi ve dönüşmesi gerekiyor.

Bölgeden Türkiye’ye yönelik tehdit halen var. Operasyonlarımız devam edecek. Oradaki mevkidaşlarımızla da her zaman iletişim halindeyiz. Çok yönlü ilişki ağını yürütmeye devam ediyoruz.

Biz o bölgenin ülkemize karşı bir saldırı alanı olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğimizi her zaman ifade ettik. Terörü yerinde bertaraf etme stratejisini kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.”

Libya ile varılan mutabakat hakkında konuşan Kalın, “Hafter Sirte ve Cufra’dan çekilmeli. Ateşkes için aktörler 2015 anlaşmasına dönmeli. Rusya şu an hafter’i destekliyor. Biz bu görüş ayrılığımız onlara iletmeye devam edeceğiz. ABD başta Hafter’e destek verdi, Hafter Rusya’ya yakınlaşınca vazgeçtiler araya mesafe koydular. ABD belirleyici rol oynamaktan çekiniyor” dedi.

“TÜRKİYE’SİZ BİR PLAN KURAMAZSINIZ”

Bölgede ateşkesle ilgili tüm ülkelere temas halinde olunduğunu belirten İbrahim Kalın, “Türkiye’yi dışarıda bırakmaya çalışanlar şunu görmeliler Türkiye’siz bir plan kuramazsınız. Kimse Türkiyesiz bir oyun asla oynayamaz. Gereken cevabı da alırlar” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İbrahim Kalın’dan Açıklama: “Operasyonlarımız Devam Edecek”