• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İçişleri Bakanı Soylu Kırgızistan’da

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırgızistan’da. Soylu’yu, Uluslararası Manas Havalimanı’nda İçişleri Bakanı Niyazbekov, Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev ve beraberindeki heyet ile Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve Türk yetkililer karşıladı.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı binasına gelişinde askeri törenle karşılanan Soylu, Niyazbekov ile heyetler arası yaptığı görüşmede, Kırgızistan’ın kardeşliğin bütün samimiyeti ve gerekliliklerini yerine getirdiğini belirtti.

7-8 Kasım Ata Babalarını Anma Günü dolayısıyla bir gecede şehit edilen 136 Kırgız aydını ve devlet adamına Allah’tan rahmet dileyen Soylu, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların sona ermesi dolayısıyla büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Soylu, bugünkü mutabakatın yol haritası niteliği taşıdığına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Bunu gerçekleştirdikten sonra terörizm suçlarıyla birlikte mücadele, profesyonel kolluk eğitim işbirliği, göç yönetimi ve düzensiz göçle mücadele, dijitalleşme, bilgi ve güvenlik gibi birçok alanda elbette ki yolumuz açıktır. Güvenlik işbirliği anlaşması önümüzde aşmamız gereken önemli sorun alanlarından biridir. Bu, bize çok büyük bir alan sağlayacaktır.”

“FETÖ konusunda ortaya konan iradeyi takdir ediyorum”

Türkiye tarafından Kırgızistan’a yönelik 9 eğitim programının uygulandığını anlatan Soylu, Kadın Destek Uygulaması (KADES) ve diğer teknolojik altyapı konusundaki destekleri vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Soylu, TOMA, tekne ve diğer araçların 1 ay içinde gönderileceğini bildirerek, Kırgızistan’ın FETÖ konusunda ortaya koyduğu iradeyi takdir ve tebrik etti.

Özellikle Kırgızların ikametleri ve barınmaları konusunun Türkiye’nin temel sorumluluğu olduğunun altını çizen Soylu, Türkiye’deki orman yangınlarıyla mücadeleye helikopter desteği verdikleri için teşekkür etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İçişleri Bakanı Soylu Kırgızistan’da