İçişleri Bakanı Soylu’dan Terör Açıklaması

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara Harekâtı ile ilgili Meclis’te yaptığı bilgilendirmede, terör örgütü PKK’nın 1984 yılından bu yana 6 bin 21 sivili katlettiğini vurguladı. Bakan Soylu, örgütün şehit ettiği 13 vatandaşımızla ilgili, “Bu operasyonda, ilk tezvirat şu oldu, bu evlatlarımız ayın 10’nda şehit oldu. Ailelere telefon açtılar, Belçika numaralı bir telefondan dediler ki; Bombalıyorlar çıkın deyin ki, Türk Silahlı Kuvvetleri burayı bombalamasın. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te yaptığı açıklamada, “Gardırop siyasetçisi değiliz. Üzerimize düşen meselenin nasıl yapılacağını bilerek, bize verilen sorumluluğu bu dünyada da öteki dünyada da gerçekleştirebilecek arkadaşlarız. Cenaze töreninde Ünzile Teyze bir cümle söyledi; evladıyla, acısıyla ilgili bir şey söylemedi. Üç defa ‘Dik durun’ dedi.

4,5-5 yıldır hükümetimizin tüm birimleriyle yaşıyoruz. Biz bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık. Her 3 ayda bir bu ailelerle görüştük. Biz terörle mücadele yapıyoruz, niçin Avaşin-Basyan, niçin Sinat-Haftanin? Terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70 o bölgelerden geldik. Ölümü korkutarak o bölgelere gittiler. Niçin biz 300 altına indirdik terörist sayısını? Niye bu mücadelenin peşini bırakmıyoruz, sebebi bu.

Bu operasyonda, ilk tezvirat şu oldu, bu evlatlarımız ayın 10’nda şehit oldu. Ailelere telefon açtılar, Belçika numaralı bir telefondan dediler ki; Bombalıyorlar çıkın deyin ki, Türk Silahlı Kuvvetleri burayı bombalamasın. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İçişleri Bakanı Soylu’dan Terör Açıklaması