İkinci Karabağ Savaşı’nı konu alan “Fulya” belgesel filmi gösterime girdi

featured

Geçen yıl Azerbaycan ile Ermenistan silahlı güçleri arasında yaşanan İkinci Karabağ Savaşı’na, o tarihlerde görev yaptığı CNN Türk Televizyonu adına muhabir olarak katılan Fulya Öztürk ile kameraman Halil Kahraman’ın bölgede yaşadıkları olaylar, “Fulya: Gözyaşının Zafere Dönüş Hikâyesi” adıyla belgesel film haline getirildi.

62 dakikalık belgeselin yönetmenliğini Azerbaycan’dan yönetmen Tahir Tahiroviç ile Türkiye’den tiyatro sanatçısı Aykut Taşkın yaptı. Filmin çekimleri Gence, Berde, Terter, Ağdam ve Şuşa’da yapıldı. Zafere ait görüntüler ise başkent Bakü’de gerçekleştirilen kutlamalardan alındı.

Muhabir Fulya Öztürk ile kameraman Halil Kahraman, belgeselde hiç yayımlanmamış görüntülerle, İkinci Karabağ Savaşı süresince yaşadıkları olayları, Azerbaycan Türk halkının çektiği acıları ve sonunda elde ettiği zaferin hikâyesini aktarıyor.

Azerbaycan Kültür Bakanlığının desteğiyle, Türkiye’den Dada Vision şirketi tarafından hazırlanan film için 5 Ekim günü İstanbul Cinetime salonunda, 9 Ekim günü ise Ankara Büyülü Fener sinemasında gala gösterimi programları düzenlendi.

8 Ekim günü Türkiye sinemalarında 78 salonda gösterime giren “Fulya: Gözyaşının Zafere Dönüş Hikâyesi” belgesel filminin dağıtımını CJ Entertainment Turkey şirketi üstlendi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İkinci Karabağ Savaşı’nı konu alan “Fulya” belgesel filmi gösterime girdi