İlber Ortaylı’ya “Onur Madalyası”

featured

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Türk dünyasına yaptığı katkılar nedeniyle Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya “TÜRKSOY Onur Madalyası”nı takdim etti.

Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, “100. Yılında Sovyet İhtilali ve Türk Dünyası” konulu “6. Uluslararası Türkiyet Araştırmaları Sempozyum”u düzenledi.

TÜRKSOY’un yanısıra, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Tanıtma Fonu, TİKA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Yunus Emre Enstitüsü gibi kurum ve kuruluşların da destek verdiği ve Prof. Dr. Yunus Koç’un evsahipliğinde yapılan sempozyuma, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. A. Haluk Özen, Prof. Dr. Norman Stone, Prof. Dr. Dursun Yıldırım, Prof. Dr. Ahmet Bican Erculasun, Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Prof. Dr. Mehmet Öz gibi Türk tarihi, siyaseti ve uluslararası ilişkilerinin araştırılmasında büyük emek vermiş çok sayıda akademisyen katıldı. Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden davet edilen ünlü akademisyenlerin de katıldığı sempozyuma öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Sempozyumum açılışında bir konuşma yapan TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Türk dünyasına yönelik araştırmaları ve çalışmalarıyla kendinden söz ettiren Hacettepe Üniversitesi ve Üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ile TÜRKSOY arasında uzun yıllara dayanan işbirliği bulunduğun belirtti. Kaseinov, TÜRKSOY olarak Türk dünyasının her alanda gelişimi ve bütünleşmesini sağlayacak çalışmaları desteklediğini vurguladı.

Türk dünyasının en tanınmış tarihçilerinden biri olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın da Türk dünyasına yaptığı katkılara değinen Kaseinov, “Sayın Ortaylı’nın yıllardır yaptığı titiz araştırmalarla ortaya çıkardığı birbirinden değerli eserlerinin, tarih ve kültür alanında bilim dünyasına yeni ufuklar açmakta olduğuna hepimiz tanık olmaktayız. Zatıâlileri yakın zamanda 2017 – Türk Dünyası Kültür Başkenti Türkistan’da verdiği konferansla bizleri aydınlatma lütfunda bulundular. Muhterem hocamıza her zaman minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum.” dedi. Genel Sekreter Kaseinov, “Sayın hocamıza Türk tarihi ve kültürüne yapmış olduğu emsalsiz katkıları için, daha önce cumhurbaşkanlarımıza ve uluslararası teşkilat başkanları ve diğer üst düzey yetkililere vermiş olduğumuz ‘Türksoy Onur Madalyası’nı takdim etmek istiyorum” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Kaseinov, Ortaylı’ya “TÜRKSOY Onur Madalyası”nı takdim etti.

Madalya takdim töreninin ardından, özellikle Rus-Türk ilişkileri olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa tarihi konularında uzman İskoç tarihçi Prof. Dr. Norman Stone, Prof.Dr. İlber Ortaylı ve Doç. Dr. Eugenia Kermeli-Ünal’ın sunum yaptığı oturuma geçildi. 6. Uluslararası Türkiyet Araştırmaları Sempozyum’u, Türk dünyasının çeşitli ülkelerinden 100’den fazla akademisyenin üç gün boyunca yapacakları sunumlarla devam edecek.

Türksoy

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlber Ortaylı’ya “Onur Madalyası”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.