İlginç İddia! Gelibolu Yangınını PKK Çıkarmış Olabilir mi?

featured

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde sürdürdüğü Pençe Kaplan Harekatı devam ederken Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde çıkan orman yangını dikkatleri çekti. Şu ana kadar 450 hektardan fazla alanının kül olduğu Gelibolu’da çıkan yangın, akıllara daha önce de pek çok kez ormanlar yangınlarını üstlenen PKK’yı getiriyor.

YANGINI PKK ÇIKARMIŞ OLABİLİR Mİ?

Gelibolu’daki yangının TSK’nın Irak’ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe Kaplan Operasyonu devam ederken gerçekleşmesi akıllara PKK’nın sabotaj ihtimalini getirdi. Bilindiği gibi 2019 yılında Karadeniz’den Ege’ye kadar uzanan pek çok alanda çıkan yangınları PKK üstlenmişti.

2019’un Temmuz ve Ağustos aylarında PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” tarafından da Karadeniz’den Ege’ye uzanan geniş bir alanda çok sayıda orman sabotajı gerçekleştirilmişti. Ateşin Çocukları İnisiyatifi 11 Temmuz-24 Ağustos arasında Türkiye’de farklı illerde gerçekleşen çok sayıda orman yangınını üstlenmişti.

2019’un Temmuz başında İstanbul-Kartal’da, Muğla-Dalaman ve Milas’ta gerçekleşen orman yangınları da PKK tarafından gerçekleştirilmişti. Bu yangınlar PKK’ya bağlı “Halkların Birleşik İntikam Milisleri” (HBİM) tarafından PKK’nın haber ajansı ANF’de yayımlanmış olan bir bildiriyle örgüt tarafından açıkça üstlenilmişti. Antalya’da üç gün süren orman yangınlarında 350 hektarlık alan yanmış ve orman yakınlarındaki otuz dört ev boşaltılmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlginç İddia! Gelibolu Yangınını PKK Çıkarmış Olabilir mi?