İlginç İstatistik! Amerikalıların %54’ü Onaylıyor

featured

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir ankete göre, ABD’lilerin yüzde 54’ü ülke geneline yayılan polis şiddeti karşıtı protestoları olumlu buluyor. Siyah Amerikalıların ise yüzde 81’i eylemleri destekliyor. Euronews’teki habere göre Associated Press ve NORC araştırma şirketi, 11 ila 15 Haziran’da 1.310 kişiye, siyahi George Floyd’un öldürmesinin ardından ülke genelinde yaşanan polis şiddeti karşıtı protestolarını sordu.

Ankete katılanların yüzde 54’ü Başkan Donald Trump’ın protestolara verdiği tepkinin olayları daha da alevlendirdiğini düşünürken, sadece yüzde 12’si ABD’li liderin müdahalesinin faydalı olduğunu söyledi.

Anketin sonuçlarına göre yetişkin Amerikalıların yüzde 54’ü protestolardaki göstericilere sempati duyarken, yüzde 32’isi desteklemediğini açıkladı. Sorulara cevap verenlerin yüzde 14’ü de bu konuda fikri olmadığını belirtti.

Ankete katılanların 3’te biri bu protestoların hiçbir fayda sağlamayacağını düşünürken, yüzde 44’ü gösterilerin olumlu değişimlere imkan sağlayacağını ifade etti.

Diğer taraftan da Amerikalıların yüzde 55’i, kolluk kuvvetlerinin son protestolara uygun bir şekilde karşılık verdiğini söylerken, yüzde 44’ü polisin aşırı güç kullandığını ileri sürdü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlginç İstatistik! Amerikalıların %54’ü Onaylıyor