İlhan Cihaner CHP Genel Başkan Adaylığı’ndan Çekildi

Îlhan Cihaner CHP Genel Başkan Adaylığı'ndan Çekildi

CHP’de genel başkanlık yarışı bugün başlayan 38. Olağan Kurultay’da sonuçlanacak. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yanı sıra eski CHP İstanbul Milletvekili ve eski PM üyesi İlhan Cihaner de aday olacağı iddia ediliyordu. Ancak Cihaner, bugün yaptığı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Cihaner, adaylığına ilişkin şunları söyledi: “Yoğun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kişinin yarıştığı ‘siyasetsiz’ bir psikolojik savaşa dönüştürülmüştür. ‘Vatan Cephesi’ katılımlarını andıran imza açıklamaları baskıya dönüştürülerek diğer aday adaylarının demokratik temsilleri engellenmiştir. O kadar ki ‘diğer adaylara imza desteği verileceği’ dedikoduları yayılarak bizlere destek olan delegelerimizin destekleri şaibeli hale getirilmiştir. Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz.”

Adaylardan İlhan Cihaner’in adaylıktan çekilmesiyle birlikte, kurultayda genel başkanlık için yarışacak isimler Kılıçdaroğlu ve Özel olarak kaldı. Kılıçdaroğlu, 95 milletvekilinin desteğini alırken, Özel ise değişimcilerin adayı olarak öne çıktı. Kurultayda 1370 delege, yeni genel başkanı belirlemek için sandık başına gidecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlhan Cihaner CHP Genel Başkan Adaylığı’ndan Çekildi