İlk Türk Astronot yıl sonunda uzay yolculuğuna hazır

featured

İlk Türk Astronot yıl sonunda uzay yolculuğuna hazır Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, bir konferansa katılmak için geldiği Konya’da, Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nda gelinen son aşamayı anlattı.

İlk Türk astronotun eğitim sürecinin 4 ila 6 ay arasında olacağını belirten Yıldırım, ‘Seçim sürecinin de 2-3 ay kadar süreceğini ön görüyoruz. Sene sonu astronotumuz hazır olur. Gelecek yıl uzaya gidecek.’ diye konuştu. Yıldırım, astronot programının bu çalışmaların en önemlilerinden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

‘Uzaya göndereceğimiz astronotumuz bilim misyonuyla gidiyor. Cumhurbaşkanımızın da olurlarıyla inşallah yakın zamanda bu astronot adaylarımızı seçim sürecine başlayacağız. Bu sürecin son safhasındayız. İki kişi seçilecek, ön eleme olacak. Daha sonra farklı kriterlerle elemeler olacak. Seçilen iki kişi gidip ilgili kurumda eğitim alacak. Bu eğitimin sonunda da en başarılı olan adayımız, uzay istasyonuna giderek orada bir hafta 10 gün kalacak, deneylerimizi yapıp dönecek.’

Takvime ilişkin ise Yıldırım, ‘2023 yılının ilk yarısında olacak. Yani bugünden itibaren bir sene içinde diyebiliriz.’ dedi.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlk Türk Astronot yıl sonunda uzay yolculuğuna hazır