İmamoğlu, Ayasofya’nın tapusunu gösterdi! Olmayanı Olmuş Gibi Göstermeyin Tepkisi

featured

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meclis kürsüsünden Ayasofya’nın 19 Kasım 1936 tarihli tapusunu göstererek “Büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplumun belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur” dedi. Yurt dışına İstanbul kentinin “şehri emini” olarak “Şu bilinsin ki Ayasofya kararının Türkiye’nin kendi egemenlik hakları üzerinden alınmış bir karar olduğu ve buna hiç kimsenin müdahale etme yetkisinin olmadığını bütün dünyaya duyururum” çağrısı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde toplanan İBB Meclisi temmuz ayı oturumlarının ikinci bileşimini yönetti.

Meclis oturumda gündemdeki Ayasofya kararı ve Fatih Sultan Mehmet’in satın alınan tablosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ayasofya’nın 1453’te Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettiği günden beri cami olduğunu belirten İmamoğlu, “Benim vicdanımdaki tanımı budur. Hayatımın her evresinde ben Ayasofya camii dedim. Aynı zamanda İstanbul medeniyetinin dünyaya mal olmuş bir değeridir. Onun için benim bütün konuşmalarımda ifadem Ayasofya cami derim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Fatih’in emaneti olan İstanbul’un İngiliz işgalinden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurtardığını hatırlatarak “Bu süreç olmasaydı gerçekten bambaşka bir noktada olabilirdik. Allah korusun. Her birimiz özgürlüklerimize, inanç, yaşam özgürlüklerimize o kadar tutkunuz ki hiçbirimiz buna müsaade etmeyiz.

TAPUYU GÖSTERDİ

İmamoğlu, 19 Kasım 1936 tarihli Ayasofya’ya ait tapuyu kürsüden göstererek “Vasfı ibaresinde türbe diye tarif edildikten sonra hem de büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplum belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur. Türkiye’de muhafazakar olduğunu ifade eden bazı kanallar ‘ilk defa namaz kılınacak’ yazıyor. 30 yıldır orada namaz kılınıyor. Ben orada bir vakit namazı kılmış bir insanım. 30 yıldır içerisinde mescit var. Orada 5 vakit ezan okunuyor. Bugünün gündeminde bunu söyleyenler Ayasofya camii ibadete açılması üzerinden olmayanı olmuş gibi göstermek tümüyle suni gündem yaratmaktır” diye konuştu.

TAPUYU GÖSTERDİ

İmamoğlu, 19 Kasım 1936 tarihli Ayasofya’ya ait tapuyu kürsüden göstererek “Vasfı ibaresinde türbe diye tarif edildikten sonra hem de büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplum belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur. Türkiye’de muhafazakar olduğunu ifade eden bazı kanallar ‘ilk defa namaz kılınacak’ yazıyor. 30 yıldır orada namaz kılınıyor. Ben orada bir vakit namazı kılmış bir insanım. 30 yıldır içerisinde mescit var. Orada 5 vakit ezan okunuyor. Bugünün gündeminde bunu söyleyenler Ayasofya camii ibadete açılması üzerinden olmayanı olmuş gibi göstermek tümüyle suni gündem yaratmaktır” diye

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İmamoğlu, Ayasofya’nın tapusunu gösterdi! Olmayanı Olmuş Gibi Göstermeyin Tepkisi