İmamoğlu’nun ‘Değişim Toplantısı’ İfşa Oldu

İmamoğlu’nun ‘Değişim Toplantısı’ İfşa Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’de değişim isteyen bir grup isimle yaptığı “Değişim Toplantısı”nın ekran kayıtları, sosyal medyada anonim hesaplar tarafından paylaşıldı. Toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirmek için alternatif bir olağanüstü kurultay planı yapıldığı iddia edildi.

Toplantıda Kimler Vardı?

İmamoğlu’nun “Değişim Toplantısı”nda yer alan isimler şöyle:

  • Bülent Tezcan: CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili
  • Tekin Bingöl: CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili
  • Muharrem Erkek: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili
  • Gökhan Günaydın: CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili
  • Onursal Adıgüzel: CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili
  • Selin Sayek Böke: CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili
  • Engin Altay: CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili

Toplantıda Neler Konuşuldu?

Toplantının ekran kayıtlarına göre, İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

Birkaç hususta ilk planlamamızı yaptık. Parti Meclisi süreciyle ilgili zemin oluşturmaya dönük bir kararlılık göstermiştik, bunun da özellikle örgütün görev alma sürecine dair bir hazırlık olacaktı. Bu konuda en son Gökhan Bey bir süreç başlattı.

Alternatif bir olağanüstü kurultay süreci olabilir mi? Olgunlaşabilir mi? Buna dair bir zemin var mı? Elimizdeki veriler üzerinden bir heyet konuşulmuştu. O konuda da katkısı olacak olan, burada olan ve olmayan arkadaşların da katkılarıyla birlikte bir çalışma ve öngörü zemini oluşacaktı. O konuda da bir çalışma sürdürüldü diye biliyorum.

Toplantının Ardından Neler Oldu?

Toplantının ifşa olmasının ardından, CHP Genel Merkezi’nden henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun toplantıdan haberdar olduğu ve İmamoğlu’na karşı önlem aldığı konuşuluyor.

Öte yandan, İmamoğlu değişim çağrısını sürdürüyor. Son olarak Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘İstanbul’a Hizmette 4 Yıl Sunumu’ programında şunları söyledi:

Muhalefetsiz rejimlerde vatandaşlar iktidarların merhametine terk edilir. Muhalefeti yeniden inşa etmek, kazanacak bir modeli hayata geçirmek zorundayız. Bu modelin temelinde değişim vardır.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İmamoğlu’nun ‘Değişim Toplantısı’ İfşa Oldu