İlber Ortaylı :”İmar affı meselesi Türkiye’nin gündeminden çıkmalı, cezalarında affa uğramaması gerekir.”

featured

İlber Ortaylı; “İmar affı meselesi Türkiye’nin gündeminden çıkmalı, cezalarında affa uğramaması gerekir.” dedi. Düşüncelerini Merve Yedekçi’ye anlatan Prof. Dr. İlber Ortaylı, önemli açıklamalarda bulunarak yetkilileri uyardı. İlber Ortaylı‘nın röportajı’ndan dikkat çeken satırbaşları şu şekilde;

“Çok kötü bir imar düzeni var. Türk halkının ulaştığı uygarlık düzeyi, eğitim ve refah düzeyinin doğru yaşam hakkının çok gerisinde kalan düpedüz haydut ruhlu insanların elinde bulunan inşaat düzeni var.”

“Bizim mühendislerimiz iyi fakat bu müteahhit takımının mimar ve mühendis kullanma alışkanlığı yok. Bunların üzerinde kontrol yok, kontrol olmadığı içinde oldukça ciddiyetsiz davranarak bunu kullanıyorlar. Sistemi böyle oturtmuşlar. Özel kontrol şirketi, özel müteahhitle çalışamaz. Bunların çoğu hemşeri, böyle olunca da birbirlerini tutarlar.”

“Türkiye’de particilik, parti organizasyonu, partileri finanse etmeyi inşaat müteahhitleri ele geçirmiş vaziyette. Bu hiç hoş bir şey değil.”

” İmar affı meselesi Türkiye’nin gündeminden çıkmalı. Cezaların da affa uğramaması gerekir. Bazı suçları af çıkardığımız zaman af kapsamı dışında bırakıyoruz. Bu da öyle olmalı. Bu feci manzarayı önleyecek kanuna ve örgütlenmeye girmeliyiz.”

“Maalesef üçlü koalisyon devrinde Yalova depreminin ve Marmara Bölgesi depreminin suçluları büyük ölçüde bırakıldı. Bunlardan inşaat yapmaya devam edenler de oldu. Bizde sicil tutma diye bir şey yok. İnsanların hafızası sicil değil. Devletin hafızası, adli sicili çok önemli. Bunların üzerinde durmalıyız.”

Röportajın tamamını okumak için : https://www.ekonomim.com/hafta/ilber-ortayli-toplum-olarak-biz-bunu-hak-etmiyoruz-haberi-684020

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlber Ortaylı :”İmar affı meselesi Türkiye’nin gündeminden çıkmalı, cezalarında affa uğramaması gerekir.”