İnfaz düzenlemesinin detayları açıklandı

featured

Bir süredir gündemde olan infaz düzenlemesiyle ilgili detayları AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan açıkladı. Özkan’ın açıklamasın satırbaşları şöyle:

İnfaz hukukunun temel prensipleri dikkate alınarak infaz adaletini hedefledik. İnfaz düzenlemesi zor bir alandır. Bu alanda özellikle milletimizin rehberliği bize yol gösterici olmuştur.

Cinsel suçlar, uyuşturucu, kadına karşı şiddet, cinayet ve terör suçları bu kapsamın dışına çıkarılmıştır.

Kapsamdaki suçlara kalıcı infaz oranı yüzde 50 olarak düzenlendi.

Denetimli serbestlik ceza ile orantılı olacak. Getirilen düzenleme ile iyi hal değerlendirmeleri otomatik sistemden çıkarılarak gözlem ve idare komisyonunun kararına bağlanmaktadır.

Konutta infaz
Mevcut kanunda yer alan düzenlemelerin kapsamını ve şartlarını genişletiyoruz. 65 yaşını doldurmuş yaşlılar, kendisine bakamayacak hastaların konutta infazını getiriyoruz.

Kaç kişi yaralanacak?
Yaklaşık 45 bin kişi bundan yararlanıyor. Salgın hastalık nedeniyle geçeceklerle beraber bu sayı yaklaşık 90 bine yaklaşıyor.

Ceza infaz düzenlemesi ile süreler yeniden belirlenmektedir. Kasten adam öldürme, uyuşturucu, terör, kadına karşı suçlar dışındaki suçlar 1/2 ceza sistemi üzerinden düzenlenmiştir.

Bazı suçlarda kamu düzenine verilen zarar göze alınarak cezaların artırılması öngörülüyor.

Toplumda büyük zarar oluşturan efeciliğin cezası artırılacak. 1 Temmuz 2016 öncesi işlenmiş denetimli serbestlik suçlarında süreyi 3 yıla çıkarıyoruz.

Amaçlı suç örgütü kuranların cezalarının tavan ve tabanını 2 yıl artırıyoruz.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İnfaz düzenlemesinin detayları açıklandı