İngiltere’nin Yeni Kralı 3. Charles, Görkemli Bir Törenle Taç Giydi

İngiltere’nin Yeni Kralı 3. Charles, Görkemli Bir Törenle Taç Giydi

İngiltere’nin yeni kralı 3. Charles, Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenen görkemli bir törenle taçlandı.

Tören, saat 11.00’de kiliseye gelen Kral, Kraliyet ailesi üyeleri ve diğer görevlilerin katılımıyla başladı. Kral Charles, tarihte ilk defa sesli olarak dua ederek ayine katıldı. Ayini, İngiltere Kilisesi’nin başı olan Canterbury Başpiskoposu Justin Welby yönetti.

Ayin, tanıma, yemin, kutsama, taç giyme ve kuşanma, tahta çıkma ve bağlılık bildirme olmak üzere 5 bölümden oluştu. Kral Charles, Kudüs’ten gelen kutsal yağ ile kutsandıktan sonra Aziz Edward Tacı’nı Başpiskopos Welby’den aldı. Kilisedekiler, “Tanrı kralı korusun.” diyerek dua ettiler.

Aziz Edward Tacı’nın kilisenin dışına çıkması yasak olduğu için Kral Charles, törenin devamında imparatorluk tacını ve kaftanını giydi. Tören yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Törene dünyanın çeşitli yerlerinden devlet başkanları, ünlüler ve hayırseverler de dahil olmak üzere 2 bin 200’den fazla kişi davet edildi. Türkiye adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay törene katıldı.

3. CHARLES TAHTA NASIL GEÇTİ?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül’de İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde 96 yaşında vefat etmişti. Buckingham Sarayı, aynı gün yaptığı açıklamayla Charles’ın “İngiltere Kralı” olduğunu ilan etmişti.

Kraliçe’nin 73 yaşındaki oğlu Charles’ın tahta geçişi ise 10 Eylül 2022’de Londra’daki St. James Sarayı’nda yapılan törenle resmen duyurulmuştu.

MONARŞİYE TEPKİLER

Londra’da düzenlenen taç giyme törenine monarşi karşıtları da protesto gösterileriyle tepki gösterdi. Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İngiltere’nin Yeni Kralı 3. Charles, Görkemli Bir Törenle Taç Giydi