İngiltere’de Uçuşlar Askıya Alınıyor

featured

Hollanda, İngiltere’de koronavirüsün daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından uçuşları durdurma kararı aldığını açıkladı. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, İngiltere’de yeni tip koronavirüsün daha bulaşıcı yeni bir türünün ortaya çıktığının açıklanmasının ardından bu ülkeyle hava ve demir yolu ulaşımını en az 24 saat durduracaklarını aktardı. İtalya Dışişleri Bakanı da İngiltere’ye uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Öte yandan Der Spiegel’de yer alan haberde, Almanya’nın da İngiltere’ye uçuşları durdurabileceği ifade edildi.

Hollanda, İngiltere’de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından bu ülkeye uçuşları 1 Ocak 2021’e kadar durdurdu.

İngiltere’ye Uçuşlar Yasaklanıyor

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saat 06.00 itibarıyla İngiltere’yle uçuşların yasaklandığı belirtildi.

Hollanda Devlet Sağlık ve Çevre Enstitüsünün (RIVM) tavsiyesi üzerine alınan kararın, 1 Ocak’a kadar yürürlükte kalacağı bildirildi.

Açıklamada, “Önümüzdeki birkaç gün içinde diğer AB ülkeleri ile Hollanda, virüsün yeni türünün İngiltere’den getirilmesi riskini azaltmak için alınacak önlemlerin kapsamını görüşecek.” ifadesi kullanıldı.

İngiltere’nin güneydoğusunda bulunan “Kovid-19’un daha hızlı yayılan yeni türü” ile benzer özellikler gösteren bir vakanın, aralıkta ülkede görüldüğü belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İngiltere’de Uçuşlar Askıya Alınıyor