İngiltere’den Binance Kararı

featured

 İngiltere’nin Finansal Yürütme Otoritesi (FCA), kripto para borsası Binance’den İngiltere’deki faaliyetleri durdurmasını istedi.

Binance, FCA’dan onaylı bir şirketi geçtiğimiz Haziran ayında satın almış ve Binance UK’yi faaliyete geçirmeyi planladığını  duyurmuştu.

FCA, ise Binance’nin önceden FCA’nın yazılı onayı olmadan herhangi bir regüle edilmiş aktiviteye girişmesine, yüklenmesine onay verilmeyeceğini açıklamıştı.

FCA, “Binance Group içindeki hiçbir şirket, Birleşik Krallık’ta regüle edilmiş aktivitede bulunma lisansına veya kaydına sahip değil” açıklamasını yaptı.

 İngiliz bankası TSB, 5 milyon müşterisinin kripto borsalara para gönderimini yasaklamayı düşünüyor. Gerekçe olarak 849 müşterisinin dolandırılması sebep gösterildi.

İngiltere’de hızlı zengin olmaya yönelik yapılan reklamlar nedeniyle dolandırıcıların sayısında dolandırılan kişi sayısında artış yaşandı. Geçen yıl bankacılık sistemi üzerinden İngilizler 135 milyon sterlin dolandırıldı.

Binance Sözcüsü kararla ilgili “Binance kullanıcılarını dolandırıcılıktan koruma konusunda çok ciddi. Bu iddialardan haberdar olduğumuzda harekete geçiyor ve kolluk kuvvetleriyle çalışıyoruz. Bu konuda mükemmel sicilimiz var” sözlerini söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İngiltere’den Binance Kararı