• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Instagram IGTV uygulamasını kapatıyor mu ?

featured

Instagram IGTV uygulamasını kapatıyor mu ? Instagram‘ın iPad uygulamasına dair tartışmalar devam ederken, şirket IGTV uygulamasını kapatma kararı aldı. Yeni kararını yayımladığı bir blog gönderisinde duyuran Instagram, video içerikleri tamamen Instagram uygulamasından yönetmek istediğini açıkladı.

Webrazzi’nin haberine göre, IGTV uygulamasının Mart ayının ortalarında yayından kaldırılması bekleniyor. Şirketin attığı bu adımın nedeni ise video süreçlerini sadeleştirmek istemesinden kaynaklanıyor. Hatırlarsanız Adam Mosseri, 2022 hedeflerini açıklarken videoların odak noktası olacağını dile getirmişti. Şirket, Reels ve video içerikleri platformda önceliklendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda, Profil sekmesinden IGTV’yi kaldırarak, Reels dışındaki tüm video içerikleri Instagram Video sekmesi altında toplayan Instagram, görünen o ki uzun süredir IGTV’den umudunu kesmişti. Bu noktada IGTV başlangıçtan beri tartışmalı bir format olduğunu hatırlatalım. Yayına alındığı günden bu yana geniş bir kullanıcı tabanına erişmekte güçlük çektiğini de söylemekte fayda var.

Blog yazısında IGTV uygulamasını kapatmanın yanında IGTV reklamlarını da platformdan kaldırdığını açıkladı. Yayın içi video reklamları olarak bilinen IGTV reklamları, aynı zamanda içerik üreticiler için de bir gelir kaynağı olarak konumlanmaktaydı. Instagram’ın açıkladığına göre, içerik üreticileri yakın zamanda elde ettiği kazançlara dayalı olarak geçici aylık ödeme alacak.

Bununla beraber Instagram, kullanıcıların gelir elde edebileceği yeni modeller üzerinde çalıştığını belirtiyor. Tüm odağını Reels formatına çeviren Instagram, gelir modellerini de Reels üzerine inşa ediyor. Önceki aylarda Reels reklamlarını duyuran şirket, şimdi de Reels bonus programı üzerinde çalışıyor. Bu program ile içerik üreticilerin her ay gelir elde etmesi planlanıyor.

Ayrıca Instagram, platformunda en hızlı büyüyen içerik formatı Reels’e daha fazla yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, uzun video formatlarına sırtını çevirse de; Reels’in içerik süresini 1 dakikaya çıkarmak üzere test çalışmaları başlatmıştı.

Instagram, Snapchat, Twitter ve YouTube tarafından kopyalanmanın ardından TikTok ise uzun videolar üzerine çalışmayı planlıyor. Ne de olsa uzun videolar, videoda geçirilen süreyi ve izlenme oranlarını artıracaktır. Bu da TikTok ve Instagram için reklam verenlere pazarlayabileceği yeni veriler anlamına geliyor.

Instagram’ın lideri Adam Mosseri, geçtiğimiz günlerde Twitter’da gerçekleşen bir yazışmada TikTok ve YouTube’u “dev” olarak tanımlamış ve “sandığınızdan daha zayıfız” demişti. Instagram, TikTok klonu Reels’e yatırımlarını artırarak beklediği sonuçlara ulaşmayı hedefliyor.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Instagram IGTV uygulamasını kapatıyor mu ?