İnternet Dolandırıcıları Kiralık Villa Avında: Konya Merkezli Operasyonla 15 Kişi Tutuklandı

İnternet Dolandırıcıları Kiralık Villa Avında: Konya Merkezli Operasyonla 15 Kişi Tutuklandı

İnternet üzerinden kiralık villa arayan vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, sahte internet siteleri ve sosyal medya hesaplarıyla binlerce lira vurgun yaptı. Konya merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda 15 kişi yakalanarak “Nitelikli Dolandırıcılık ve Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek veya Vermek Suçu”ndan tutuklandı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son dönemde artan internet dolandırıcılığı şikayetleri üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmada, sahte internet siteleri ve sosyal medya hesaplarıyla kiralık villa ilanları veren bir şebeke tespit edildi. Şebeke üyelerinin, kiralık villa arayan vatandaşlara çok uygun fiyatlarla lüks villaları kiraladıklarını söyleyerek kapora veya kira bedeli istedikleri, parayı aldıktan sonra ise irtibatı keserek kayıplara karıştıkları belirlendi.

Şebeke üyelerinin, ülke genelinde 16 farklı olayda toplam 200 bin lira dolandırdıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin, para transferi için farklı kişilerin banka hesaplarını kullandıkları, bu kişilere de kendilerini polis olarak tanıtarak gizli bir operasyonda görev aldıklarını söyledikleri öğrenildi.

Konya merkezli 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda, çok sayıda kredi kartı, elektronik imza kaydı, senet ve sahte villa kiralama broşürleri ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İnternet üzerinden kiralık villa arayan vatandaşların, sahte internet sitelerine ve sosyal medya hesaplarına karşı dikkatli olmaları, kira bedeli veya kapora ödemeden önce ilanın gerçekliğini kontrol etmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İnternet Dolandırıcıları Kiralık Villa Avında: Konya Merkezli Operasyonla 15 Kişi Tutuklandı