Interpol’ün Aradığı Siyasi Parti Lideri Balıkesir’de Yakalandı

Interpol'ün Aradığı Siyasi Parti Lideri Balıkesir'de Yakalandı

Kuzey Makedonya’da 14 yaşındaki Vanja Gjorcevska ve 74 yaşındaki Panche Zhezhovski’nin katili olduğu iddia edilen, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan aşırı sağcı siyasetçi Ljupco Palevski, Balıkesir’de polis operasyonuyla gözaltına alındı

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, Palevski’nin Türkiye’deki meslektaşları tarafından yakalandığını ve cinayetlerin arkasındaki isim olduğunun tespit edildiğini açıkladı . Spasovski, Palevski’nin cinayetleri fidye almak için planladığını ve hem yaratıcısı hem de infazcısı olduğunu söyledi.

Cinayet kurbanlarından Gjorcevska’nın cesedi geçen hafta kaçırıldıktan sonra, Zhezhovski’nin cesedi ise ondan birkaç gün önce kaybolduktan sonra geçen pazar günü bulunmuştu. Cinayetlerle ilgili soruşturmada genç kızın babası dâhil dört kişi gözaltına alınmıştı. Polis, cinayetlerde kullanılan aracın Zhezhovski’ye ait olduğunu ve daha sonra yakıldığını belirledi.

Palevski’nin cinayetlerden sonra Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye kaçtığı ve Türkiye bağlantılarının araştırıldığı bildirildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Interpol’ün Aradığı Siyasi Parti Lideri Balıkesir’de Yakalandı