Irak Kabinesine Türkmen Bakan Seçildi

featured

Aylar sonra başbakan Kazimi hükümetine bir Türkmen bakan seçildi. Parlamentoda gerçekleştirilen oylamada Hiyam Mahmut Devlet Bakanlığına seçildi.

Türkmen Bakan Seçildi

Bu adım, Türkmen Milletvekillerinin, eski Türkmen Devlet Bakanlığı adayı olan rahmetli Hassan Özmen Beyatlı’nın geçen 5 Ağustos’ta hayatını kaybetmesinden sonra, göreve Hiyam Mahmut Nimet Köprülü’yü aday göstermeyi kabul etmesinden sonra geldi.

Erşat Salihi’den Açıklama

Oylamanın ardından Türkmen Milletvekilleri basın toplantısı düzenledi. Toplantıda,Türkmen Milletvekilleri, bu adımı destekleyen tüm siyasi taraflara şükranlarını sunarak, Türkmen Milletvekililleri, Cumhurbaşkanı, Başbakan ya da Parlamento başkan yardımcılığına bir Türkmenin getirilmesini istediler. Bu arada Irak Türkmen Cephesi genel Başkanı Milletvekili Erşat Salihi yaptığı bir açıklamada şunları kaydetti.

Devlet Bakanlığına Türkmen Vekil

Musul Türkmen Milletvekili Muhtar El Musevi,bu önemli başarıdan dolayı Türkmen halkını tebrik ederek,Türkmen milletvekillerinin, bu önemli başarıyı kaydetmekte büyük rolü olan devlet bakanlığı görevini almak için eski aday merhum Hasan Özmen’in rolünden gurur duyduklarını bildirdi.

Öte yandan Musul Milletvekili Lilyal Muhammet Ali, bu başarının Türkmen milletvekillerinin ortak çabaları sayesinde gerçekleştiğini dile getirdi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak Kabinesine Türkmen Bakan Seçildi