• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Irak Türkmen Cephesi Kerkük’te Toplandı

featured

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Kerkük’te toplandı. Irak Türkmen Cephesi genel başkanı Milletvekili Erşat Salihi başkanlığında gerçekleşen toplantıda, başta Türkmen arenası olmak üzere yurttaki son gelişmeler masaya yatırıldı. Toplantının ardından basın bildirisi yayımlandı. Bildirinin metni aynen şöyledir.

Varlık felsefesi, ilkeleri ve çalışma prensipleri Türkmen Milli Davasına hizmet esası üzerine kurulu olan Irak Türkmen Cephesi, Türkmen Erbil şehrinde kuruluşunun ilan edildiği 1995 yılından bu yana başta siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik haklar olmak üzere temel haklarımızın elde edilmesi, milli bekamız, dilimiz, topraklarımız ve kültürümüzün korunması ve Türkmen bireylerinin güven içerisinde müreffeh bir yaşama kavuşması için gerek yurt içinde gerekse yurt dışında, milli değerlerimizden taviz vermeden sarsılmaz bir biçimde mücadele vermektedir. Milli menfaatin her şeyin üzerinde olduğu esasını düstur edinen Irak Türkmen Cephesi hiçbir zaman başkaca düşünceleri ön plana çıkarmamış, çıkarılmasına da müsaade etmemiştir. Kuruluşunda birçok Türkmen kurum ve kuruluşun katkısı olan ITC, günümüzde Irak Siyasi Partiler Yasası gereğince kurulmuş ve tüzel kişiliği haiz bir siyasi örgüt olmasına rağmen çalışmalarında Türkmenlerin çatı kuruluşu olma düşüncesi ve misyonunu hep öncelemiştir. Bu minvalde ITC siyasi ve diğer faaliyetlerinde, kutsal milli davamıza hizmet eden, paydaş Türkmen kurum ve kuruluşları süreç dahilinde tutmaya çalışmış, beraber etkinlik yürütmeye gayret sarf etmiştir.

Milli birliğe olan inancımız ve her şartta sağlanmasını öncelediğimiz beraberlik için 9 Şubat 2021 tarihinde Türkmeneli’nin merkezi Kerkük’te 9 siyasi kuruluşumuzun katılımıyla gerçekleşen toplantıya ITC de iştirak etmiştir. Toplantı sonrasında üzerinde uzlaşılan hususları ise milli birlik içerisinde hareket etme düşüncesini yansıtan, bu yönde atılmış bir adım olarak görmekteyiz. Ancak Irak Türkmen Cephesi İç Tüzüğü’nün 6’ncı maddesinin “Yürütme Kurulu Görevleri” başlıklı 2 numaralı paragrafının 12’nci bendinde yer alan açık hüküm gereğince “seçim işleri meselesinde kurumu bağlayıcı kararlar alma ”ya ITC Yürütme Kurulu yetkilidir.

Yukarıda arz ettiğimiz nedenlerledir ki bahsi geçen tarihte üzerinde mutabık kalınan hususların nihai ve bağlayıcı bir karar olarak telakki edilmesinin doğru olmadığını bildirir, bununla birlikte üzerinde fikir birliğine varılan konuları milli birlik düşüncesine hizmet eden adım olarak kabul ettiğimizi tekraren vurgularız. Irak Parlamentosu tarafından kabul edilen Yeni Seçim Yasası ile ülkede icra edilecek genel seçimlerde benimsenecek çoğunluk sistemi çerçevesinde milli haklarımızın en iyi şekilde savunulması için şüphesiz birlikte hareket etmek ve güçlü temsilcileri parlamentoya göndermek hayati mesele teşkil etmektedir. Bu denli önemli bir konunun birden çok toplantı vesilesiyle müzakere edilmesi gerektiğine inanıyor, her zaman olduğu gibi tüm tarafları bu hususta görüşmeleri sürdürmeye davet ediyoruz.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak Türkmen Cephesi Kerkük’te Toplandı