Irak’taki Yeşil Bölge’ye Saldırı! Üst Düzey Devlet Adamları Hedef Alındı

featured

Irak Savunma Bakanlığı’na bağlı Güvenlik Medya Ağı, Bağdat’ta bulunan Yeşil Bölge’ye bir Katyuşa füzesi fırlatıldığını açıklayarak, füzenin bir eve isabet etmesi sonucu bir çocuğun yaralandığını duyurdu.

Açıklamada, Bağdat’taki Ali el-Salih bölgesinden Yeşil Bölge’ye fırlatılan Katyuşa füzesinin çevredeki bir eve düşmesi sonucu bir çocuğun yaralandığı bilgisine yer verildi.

Öte yandan, Irak hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin Ümmü’l Azam bölgesinden, Bağdat’ın kuzeyinde ABD askerlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü’nü hedef alan bir diğer füze saldırısını da önlediği ifade edildi.

AFP’ye bilgi veren bir güvenlik yetkilisine göre söz konusu saldırılar, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin C-RAM savunma sistemini test etmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Bu yılın başında ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne konuşlandırılan bu sistem, herhangi bir füzeyi bir dakikadan az bir sürede binlerce mermi atarak havada imha ediyor.

YEŞİL BÖLGE NEDİR?

ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne ek olarak diğer yabancı misyonlar ve hükümet binalarının bulduğu Yeşil Bölge, Ekim 2019’dan bu yana 33’den fazla füze ile hedef alındı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak’taki Yeşil Bölge’ye Saldırı! Üst Düzey Devlet Adamları Hedef Alındı