İran Okullarda İngilizce Öğretimi Yasakladı

featured

İran’da en yüksek siyasi ve dini makamın sahibi Ali Hamaney’in erken yaşta İngilizce öğreniminin “Batı’nın kültürel işgaline” yol açtığına dair bir açıklamada bulunmasının ardından ülkedeki ilkokullarda İngilizce öğretimi yasaklandı.

Reuters’ın haberine göre, İran devlet televizyonuna konuşan İran Yüksek Öğrenim Konseyi Başkanı Mehdi Navid-Adham, “Devlete ait ve özel ilkokullarda resmi müfredat kapsamında İngilizce öğretimi verilmesi kanunlara ve düzenlemelere aykırıdır” dedi. Müfredat dışı İngilizce öğretiminin de yasaklanabileceğini belirten Navid-Avham, karara “öğrencilerin İran kültürünün temelini ilköğretimde almasını” gerekçe gösterdi.

İran’da İngilizce öğretimi genellikle ortaokulda, yani 12-14 yaş arasında başlıyor ancak bazı ilkokullarda da İngilizce öğretimi mevcut. Bazı aileler ise çocuklarına özel kurumlardan İngilizce dersi aldırıyor.Hükümet karşıtı gösterilere sahne olan İran’da üst düzey yetkililer, protestoların arkasında ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ın olduğunu öne sürmüştü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran Okullarda İngilizce Öğretimi Yasakladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.