İran Protestocu Gençleri İdam Etmeye Hazırlanıyor! Halk Sokağa Döküldü…

featured

İran yargısı, geçtiğimiz aylarda benzin fiyatını yükselmesinden ötürü sokaktaki protestolara katılan üç gencin idam cezasının hafifletilebileceğini açıkladı.

İran yargısının idam cezasını onamasından sonra milyonlarca insan, sosyal medya üzerinden idam cezasının gerçekleşmemesi için kampanya başlatmış ve sokaklara dökülmüştü.

İran yargısından dün gece yapılan açıklamada Yargı Erki Başkanı’nın, hakkındaki kararların yeniden incelenmesi için bu mahkumlardan gelecek bir talebi değerlendireceği açıklandı.

Mahkumların avukatları kendilerine ilk kez mahkeme kayıtlarını ve bu kişiler aleyhinde sunulan delilleri inceleme hakkı verildiğini de söyledi.

Hepsi 20’li yaşlarda olan Amirhossein Moradi, Mohammad Rajabi ve Saeed Tamjidi, hükümetin benzin fiyatlarını artırmasıyla başlayan protestolar sırasında gözaltına alınmıştı.

‘Ayaklarımdan asıp vücuduma elektrik verdiler’

İdamların ülke 13 bin’den fazla kişinin öldüğü koronavirüs salgınında da devam ettiği belirtiliyor.

Salı sabahı Batı Azerbaycan eyaletinin Urmiye kentinde bir hapishanede iki Kürt’ün idam edildiği haber veriliyor.

Diaku Rasoulzadeh ve Saber Sheikh Abdollah, 2015 yılından beri cezalarının infazını bekliyordu. Bu kişiler, 2010’da Mahabad’daki bir askeri tören alanına bomba yerleştirmek suçundan hüküm giymişlerdi.

Avukatları BBC Farsça Servisi’ne bu kişilerin masum olduğunu ve “ağır işkenceyle alınan ifadelerin dışında” hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran Protestocu Gençleri İdam Etmeye Hazırlanıyor! Halk Sokağa Döküldü…