İŞGALCİ RUSYA ABDULLAYEV’İ İŞBİRLİĞİNE ZORLAMAK İÇİN SÜREKLİ HÜCRE CEZASI VERİYOR.

featured

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı Hizb-ut Tahrir Davası kapsamında yargılanarak mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’e Rus cezaevi yönetimi ile işbirliği yapması için baskı uygulanıyor. İşgalci Rusya Abdullayev’i işbirliğine zorlamak için sürekli hücre cezası veriyor.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalcilerin Kırım Tatarlarına baskı uygulamak amacıyla kurguladığı Hizb-ut Tahrir Davası kapsamında yargılanarak mahkum edilen Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’e Rus cezaevi yönetimi ile işbirliği yapması için baskı uygulanıyor.

Teymur Abdullayev’in Rusya’nın Başkurdistan Cumhuriyetindeki cezaevine sevk edildikten sonra, Rusya Federal Ceza Uygulama Servisi (FSİN) ve Aşırılıkla Mücadele Merkezi görevlilerinin onunla konuştuğu ve ona görüşlerinden vazgeçerek işbirliği yapmayı teklif ettiğini bildirildi.

“HÜCREDE DEVAMLI YALNIZ TUTULUYOR”

Avukat Edem Semedlayev, “Ona görüşlerinden vazgeçmesi ve işbirliği yapması teklif edildi. Teymur Abdullayev reddetti. Görevliler ona işbirliği yapmak istemediği için hücre cezasına gönderildiğini ima ettiler. Doğrudan fiziksel ve psikolojik baskı uygulanmıyor ancak hücrede devamlı tek başına tutuluyor.” diye anlattı.

SÜREKLİ HÜCRE CEZASI VERİLİYOR

Avukat Semedlayev, Teymur Abdullayev’in devamlı olarak “görevliye selam vermemek, yatağı toplamamak, başka mahkumlarla konuşmak” bahaneleriyle hücre cezasına gönderildiğini kaydetti.

Daha önce Kırım Tatar siyasi tutsak Teymur Abdullayev’in yaklaşık üç aydır ceza hücresinde tutulduğu bildirilmişti.

Teymur Abdullayev’in kardeşinin Uzeir Abdullayev’in de cezaevine sevk edildikten sonra üç defa ceza hücresine atıldığı belirtilmişti.

KIRIM TATARLARINA İŞGALCİLERİN BASKI VE ALIKOYMALARI BİTMEK BİLMİYOR

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Akmescit’in Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği Kamenka semtinde ve Stroganovka (Mamak) köyünde 12 Ekim 2016 tarihinde Kırım Tatarlarının evlerinde yasa dışı aramalar yapıldı.

Aramaların sözde Hizb-ut Tahrir davası kapsamında yapıldığı bildirildi. Aramalardan sonra gözaltına alınan Teymur Abdullayev, Rusya’da yasak olan örgütü organize etmekle; Rüstem İsmailov, Emil Cemadenov, Uzeir Abdullayev ve Ayder Saledinov ise Rusya’da yasaklamış bir örgütün faaliyetlerine katılmakla suçlandı.

Rus mahkemesi Birinci Akmescit Grubu çerçevesinde yargılanan Kırım Tatarları Teymur Abdullayev hakkında 16 yıl 6 ay, Uzeir Abdullayev 12 yıl 6 ay, Rüstem İsmailov 13 yıl 6 ay, Emil Cemadenov ve Ayder Saledinov hakkında ise 11 yıl 6 ay hapis cezası kararı almıştı.

Sözde Hizb-ut Tahrir davası bahanesiyle Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) işgal edilen Kırım’da, muhalif Kırım Tatarları ve Müslümanlara karşı baskı uyguluyor. Terörizm şüphesi ve aşırıcılıkla mücadele bahanesiyle işgalci kolluk kuvvetleri evlere baskın, yasa dışı aramalar düzenliyor ve insanları tutukluyor, Sovyetler zamanında uygulanan cezalandırıcı tipteki yöntemlerini kullanıyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞGALCİ RUSYA ABDULLAYEV’İ İŞBİRLİĞİNE ZORLAMAK İÇİN SÜREKLİ HÜCRE CEZASI VERİYOR.