İşgalden Kurtarılan Cebrail Kentinde İlk Ezan!

featured

Dağlık Karabağ’da Ermeni işgaline son vermek için Azerbaycan ordusunca başlatılan kara harekatında dün stratejik konumdaki Cebrayıl kenti, yeniden Bakü yönetiminin kontrolüne geçmişti. Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı Cebrayıl kentinde yıllar sonra ilk ezan okundu.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için başlattığı kara harekatında 8. gün geride kaldı. Harekatta her geçen gün işgal altındaki bölgeler Ermeni birliklerinden temizleniyor. Ermenilerin işgalinden 4 Ekim 2020 tarihinde Azerbaycan ordusu tarafından kurtarıldığı duyurulan Cebrayıl’da, yıllar sonra okunan ilk ezan dinleyenlere duygulu anlar yaşattı ve sosyal medyada en çok paylaşılan videolardan biri oldu.

Cebrayil Şehri Kurtarıldı

Karabağ’ın güneyinde stratejik konumda olan Cebrayıl kentinin işgalden kurtarılma haberini, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Twitter hesabından duyurmuştu. Aliyev, “Bugün Azerbaycan ordusu Cebrail şehrini ve bölgedeki birkaç köyü kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan’dır” ifadelerini kullanmıştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İşgalden Kurtarılan Cebrail Kentinde İlk Ezan!