İsias Otel Davasında İlk Duruşma

İsias Otel Davasında İlk Duruşma

Adıyaman’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonucu çöken ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Otel davasında ilk duruşma bugün yapıldı. Davada, otelin sahipleri ve proje müellifleri arasında 5’i tutuklu 11 sanık, ‘bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla yargılanıyor. Sanıklara 22 yıla kadar hapis isteniyor.

Duruşmayı, depremde hayatını kaybeden KKTC’li sporcuların aileleri, ellerinde “Adalet istiyoruz” yazılı pankartlarla takip etti. Aileler, otel sahiplerinin en ağır cezayı almasını talep etti. Duruşmaya, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve beraberindeki heyet de katıldı.

İddianamede, otelin 1991 yılında apartman olarak yapıldığı, ancak daha sonra ruhsatsız ve kaçak bir kat eklendiği, binanın inşaatında yasak olmasına rağmen dere kumu kullanıldığı, beton kalitesinin düşük olduğu ve demir kalınlığının standartların altında olduğu belirtildi. Ayrıca, binanın zemin etüdü yapılmadığı, statik hesap ve projesinin bulunmadığı da iddianamede yer aldı.

KKTC Başbakanı Duruşmaya Katıldı

Duruşma öncesi basın mensuplarına konuşan KKTC Başbakanı Ünal Üstel, “Bugün bakan arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle ve şampiyon meleklerimizin aileleriyle davayı izlemek için geldik. Çünkü İsias davası, bizim için çok önemlidir. İsias, bu davalardan bir tanesidir. Dolayısıyla İsias davasında görüşülecek ve çıkacak netice, Türkiye’deki diğer davalar açısından emsal oluşturacak ve çok önemlidir. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin yüce Türk adaletine güveniyoruz. Kanunlar çerçevesinde suçluların alacakları cezalar, öbür davalara da emsal olacağı için bu önemli günde burada bulunuyoruz” dedi.

Duruşma, sanıkların SEGBİS ile ifade vermesiyle devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsias Otel Davasında İlk Duruşma