• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

IŞİD’den Yeni Kobani Videosu

featured

IŞİD, Kobani’de (Ayn El-Arab) yaşananları anlatan “Gururluların Azmi” başlıklı yeni bir video yayınladı.

Videonun başlangıcında YPG’nin, PKK’nın Suriye kolu olduğu belirtiliyor ve bölücübaşı Apo hakkında bilgiler veriliyor. PKK’nın siyasal yapısı ve ideoloji hakkında bilgilerle devam ediliyor. Ardından IŞİD’in Kobani’de gerçekleştirdiği çatışmalardan video parçaları yer buluyor. Tank ve topçu atışlarından tutunda sokak arasındaki çatışmalara kadar bir çok video bu bölüm izleyicilere gösteriliyor. Videonun bir kısmında Esad’ın posterleri ayaklar altına alınıyor, bir kısmında ise aponun resimler iayaklar altına alınıyor. Basılan binalarda elde edilen sigaralar, alkoller ve uyuşturucu maddeler IŞİDçiler tarafından yakılıyor.

Videonun sonunda IŞİD’in sözcüsü Şeyh Ebu Muhammed El Adnani aşağıdaki açıklaması yer alıyor.

“Ey Haçlılar! İslam Devleti’nin tehlikesini anladınız. Ancak ilacı bilemediniz ve bilemeyeceksiniz de! Çünkü onun bir ilacı yok. O savaşıyla güçlenir ve kuvvetlenir, kalışıyla gelişir ve genişler. Obama size İslam Devleti’nin yenileceği vaadinde bulunduysa ondan önce Bush yalan söylemişti. Yüce Rabbimiz Allah bize zafer vaadinde bulundu. İşte bizler Allah tarafından desteklenen, yardım görenleriz. Rabbimiz bize her defasında yardım edecek. O vaadinden dönmez zira tüm noksan sıfatlardan münezzehtir. Size Allah’ın izniyle bu kampanyalarınızın en son kampanyalar olduğunu vaadediyoruz. Bundan önceki tüm kampanyalarınız (saldırılarınız) kırılıp kaybettiği gibi Allah’ın izniyle bu da kırılıp kaybedecek. Ancak bu sefer; bu kampanyanın ardından biz size saldıracağız, siz bize asla saldıramayacaksınız. Allah’ın izniyle sizin Roma’nızı fethedeceğiz, haçınızı kıracak, kadınlarınızı esir alacağız. Bu bize tüm noksan sıfatlardan münezzeh olan ve vaadinden dönmeyen Allah’ın vaadidir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
IŞİD’den Yeni Kobani Videosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.