• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

İslahiye’deki Deprem Konutlarına 29 Ekim Müjdesi

İslahiye’deki Deprem Konutlarına 29 Ekim Müjdesi

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişmesi planlanıyor. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte örnek daireyi gezerek incelemelerde bulundu.

Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, deprem konutlarının birinci sınıf malzeme kullanılarak kaliteli ve güvenli bir şekilde inşa edildiğini söyledi. Konutların 402 adet olduğunu ve belirlenen sürenin öncesinde teslim edileceğini belirten Gül, “Cumhurbaşkanımız ‘Vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde kendi evlerine yerleştireceğiz.’ diye paylaşmıştı. Bugün bunun neticelerini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 11 ildeki çalışmaların her aşamasını takip ediyor.” dedi.

Gül, ayrıca depremde iş yeri zarar gören esnaf için de kalıcı iş yerleri projesinin devam ettiğini ifade etti. İslahiye’de toplamda 160 dükkanın yeri belirlendiğini ve ilk etabının tamamlandığını kaydeden Gül, “İnşallah pazartesi günü kuraları çekilecek ve esnaf da dükkanına kavuşmuş olacak. Tamamı ise 1 ay içerisinde teslim edilmiş olacak.” diye konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise deprem bölgesindeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı. Esnafın yanında olduklarını aktaran Gül, “Bu dükkanların dışında ayrıca küçük sanayi sitesi var. Orada da 200 dükkan yapılıyor. Bu dükkanlar tamamlandığında depremde iş yeri zarar gören herkes dükkanına kavuşmuş olacak. İslahiye ve Nurdağı’nda yapılan dükkanlar geçici değil, çelikten yapılan kalıcı dükkanlardır.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de devletin hızlı şekilde yaraları sardığını anlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ekibin lojistik bir parçası olduklarını belirten Şahin, “Hem altyapıyı hem de çevre düzenlemesini sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İslahiye’deki Deprem Konutlarına 29 Ekim Müjdesi