İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Nasıl Karabağ’a, Libya’ya gittiysek oraya da gideriz” sözlerine sert bir yanıt verdi. Katz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın sözlerini hedef alarak, “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” ifadelerini kullandı.
Katz, yaptığı açıklamada, Irak’ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin’i hatırlatarak, “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden gidiyor ve İsrail’e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin” şeklinde tehditte bulundu.
ארדואן הולך בדרכו של סדאם חוסיין ומאיים לתקוף את ישראל. רק שיזכור מה קרה שם ואיך זה הסתיים.@RTErdogan pic.twitter.com/6GykLtLoh4
— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) July 28, 2024
Bu açıklamalara karşı Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da sert bir yanıt verdi. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Bakanının sözlerine tepki gösterildi ve şöyle denildi: “Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz.”
Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak.
Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek.
İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak.
Filistinlileri yok edemeyeceksiniz.
— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) July 28, 2024








