İsrail, Gazze’deki Ambulanslara Saldırdı: 13 Ölü, 26 Yaralı

İsrail, Gazze'deki Ambulanslara Saldırdı: 13 Ölü, 26 Yaralı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yaralıları Mısır’a götürmek üzere yola çıkan ambulans konvoyuna saldırdı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi de yaralandı. Saldırının hedefi olan Şifa Hastanesi, Gazze’de saldırılardan kaçan binlerce sivilin sığındığı bir yer haline gelmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “İşgal ordusunun, Şifa Hastanesi’nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır’a doğru götürecek ambulanslara gerçekleştirdiği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi şehit oldu, 26 kişi de yaralandı.” dedi. Bakanlık, yaralıların sevkiyatının tüm dünyaya duyurulduğunu ancak İsrail’in buna aldırmadan suç işlediğini vurguladı. Bakanlık, İsrail’in sağlık personelleri ve ambulanslara yönelik suçları yasaklayan tüm uluslararası yasa ve anlaşmaları ihlal ettiğini belirterek, sorumluların hesap vermesi çağrısında bulundu.

İsrail ordusu ise saldırıyı üstlenerek, ambulansların Hamas üyeleri tarafından kullanıldığını iddia etti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Ambulans kullanılarak bir Hamas hücresinin kimliği belirlendi. Buna karşılık bir IDF uçağı, ambulans içinde faaliyet gösteren Hamas teröristlerini vurarak etkisiz hale getirdi. Gazze’deki bu bölgenin savaş alanı olduğunu vurguluyoruz. Siviller kendi güvenlikleri için sürekli olarak güneye doğru tahliyeye çağrılıyor.” ifadeleri kullanıldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 10 gündür devam ediyor. Saldırılarda şu ana kadar 250’den fazla Filistinli hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Gazze’deki altyapı ve binalar da büyük hasar gördü. İsrail, Gazze’ye yakıt girişine de izin vermiyor. Gazze’deki insan hakları örgütleri, İsrail’in savaş suçu işlediğini ve Gazze’yi açık hava hapishanesine çevirdiğini söylüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsrail, Gazze’deki Ambulanslara Saldırdı: 13 Ölü, 26 Yaralı